تحولات لبنان و فلسطین

قدس آنلاین:همزمان با متأثرشدن قیمت داروها از نوسانات ارزی، داروهای گران‌قیمت سرطان مغز نیز از پوشش بیمه خارج شده است.

 هزینه‌های درمانی سرطانِ روی دوش بیماران خراسانی/مسئولان بیمه: جایی هزینه می‌کنیم که بیمار زنده بماند

به گزارش ایسنا، این روزها نوسانات ارز، بازار دارو را نیز به‌شدت تحت شعاع خود قرار داده است. اگرچه که براساس نظر مسئولان مربوط در این حوزه این نوسانات، هیچ تغییر و تأثیری را در فرایند تولید دارو و تغییر نرخ آن نداشته، اما متأسفانه تأثیر تحریم‌ها گریبان بیماران کشور، به‌ویژه افراد مبتلا به سرطان را گرفته است. با تغییر نرخ ارز، براساس بخش‌نامه وزارتی، سازمان بیمه بخشی از داروهای بیماران سرطانی را از پوشش خود خارج کرده و مشکلات و هزینه‌های زیادی را برای این افراد به‌بار آورده است. 

در این راستا برای روشن‌شدن ابهامات موجود در زمینه نبود دارو و عدم حمایت کافی از برخی بیماران با افراد مبتلا به سرطان گفت‌و گو کرده‌ایم. همچنین نظر مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد مربوط در این زمینه را نیز جویا شده‌ایم که در ادامه منتشر می شود.  

*آمپول آواستین بیمه ندارد

رضوی‌مقدم که پدرش درگیر بیماری سرطان مغز است، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: پدرم مبتلا به سرطان مغز در سطح چهار بوده و درحال حاضر شیمی‌درمانی را آغاز کرده است. پزشکان در نوبت نخست شیمی‌درمانی، قرص تیمودال را برای او تجویز کرده‌اند که تأمین این دارو از لحاظ پوشش بیمه‌ای مشکلی ندارد، اما این قرص، در روند درمان پدرم، تأثیری مثبتی به‌همراه نداشته است. بنابراین پزشکان سفارش کرده‌اند تا از داروی آواستین استفاده شود که از جمله داروهای وارداتی است و معادل ایرانی آن نیز در کشور تولید می‌شود.

وی افزود: نکته اینجاست که بیمه این دارو را (چه خارجی و چه ایرانی) برای افراد مبتلا به سرطان مغز تحت پوشش خود قرار نمی‌دهد و متأسفانه معادل داخلی آن، تنها برای بیماران مبتلا به سرطان ریه در زمره خدمات بیمه قرار می‌گیرد.

رضوی‌مقدم با بیان اینکه «این نوع از آمپول‌ها تا ۲۱ فروردین ماه سال جاری برای افراد مبتلا به سرطان مغز تحت حمایت بیمه بود، اما از آن پس، براساس بخشنامه وزارتی از فهرست حمایتی بیمه خارج شد»، ادامه داد: زمانی که این موضوع را با پزشک پدرم در میان گذاشتم، وی متعجب شد؛ چراکه مغز بخشی از بدن است که اجازه ورود هر ماده‌ای را نمی‌دهد و داروهای درمانی آن، بسیار محدود است، بنابراین بایستی از آمپول آواستین استفاده کند.

*جایی هزینه می‌کنیم که مطمئن باشیم بیمار زنده می‌ماند

وی در باره پاسخ مسئولان برای حل مشکل تصریح کرد: مسئولان بیمه گفتند جایی هزینه می‌کنیم که مطمئن باشیم بیمار زنده می‌ماند.

ع. ج. نیز در این باره  اظهار می دارد: زمانی که به سازمان بیمه مراجعه کردم به من گفتند، برای بیمارانی خدمات ارائه می‌دهیم و هزینه می‌کنیم که احتمال درمان بیمار وجود داشته باشد. متأسفانه این نظر هیچ جنبه انسانی ندارد. ارائه دارو به پدرم می‌تواند از دردهای شدیدش بکاهد و جلوی رشد تومور را ‌بگیرد. پدرم دچار ورم سر شده که روبه افزایش است و بینایی او را نیز درگیر کرده است. آمپول آواستین این ورم را کاهش می‌دهد. این تومور هرچه بیشتر رشد کند فضای دیگر مغز را هم درگیر می‌کند.

*سازمان غذا و دارو کمک نمی کند!

وی با اشاره به اینکه «پس از بی‌نتیجه‌ماندن درخواستم در مراجعه به سازمان بیمه، به معاونت غذا و دارو مراجعه کردم و خواستار تخفیفی برای خرید دارو شدم»، بیان کرد: آن‌ها اعلام کردند تخفیفات این سازمان‌ها برای داروهایی است که شامل بیمه می‌شود. حتی خواستار کمک از خیریه شدم که آن‌ها نیز اعلام کردند در تأمین هزینه‌های کارمندان خود دچار مشکل هستند و تنها می‌توانند در ماه ۱۰۰ هزار تومان کمک کنند که این مبلغ برای تأمین هزینه‌های بیماری پدرم بسیار اندک است.

*هزینه  یک‌ ماهه دارو  ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

این بیمار مبتلا به سرطان  در پایان افزود: تأمین این دارو توسط خانواده‌ام تا امروز به‌صورت آزاد بوده و هزینه‌های آن بسیار بالاست. برای پدرم که فردی کارمند است و حقوق اندکی دارد تأمین دو هفته یکبار آمپول‌های ایرانی آن، با هزینه ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، بسیار سخت است. باید بگویم زمانی که این آمپول‌ها تحت پوشش بیمه بود هزینه خرید آن یک سوم بود. درواقع قیمت هر آمپول ۷۵۰ هزار تومان است که بایستی در طول یک ماه ۶ واحد تزریق کند. معادل خارجی این آمپول‌ها دانه‌ای یک میلیون و دویست هزارتومان است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.